Investicijski fondovi

KD Fondovi A. D., Skopje KD Investments d. o. o., Zagreb KD Investments S. A., Bukarešta KD Skladi d. o. o., Ljubljana

Individualno upravljanje i burzovno posredovanje

KD Capital Management S. A., Bukarešta

Osiguranja

KD FT e.o.o.d., Sofija KD Financial Point s.r.l., Bukarešta KD Real Management Solution s.r.l., Bukarešta KD Življenje, zavarovalnica, d. d. KD Životno osiguranje d. d., Zagreb KD Finančna točka d. o. o., Ljubljana

Neživotna osiguranja

Adriatic Slovenica d. d., Koper AS neživotno osiguranje a.d.o., Beograd

Banke

Deželna banka Slovenije d. d., Ljubljana

Fond privatnog kapitala

KD Asset Management b.v., Amsterdam

Obrazovanje

GEA College d. d., Ljubljana

Nekretnine

KD Kvart d. o. o., Ljubljana R.E. Invest d. o. o., Ljubljana

Mediji

ČZD Kmečki glas d. o. o., Ljubljana Radio Kranj d. o. o., Kranj Coloseum Multiplex Holdings B.V., Amsterdam

Privatizacijski fond na Balkanu

ABDS d. d., Sarajevo VIB a. d., Banja Luka

Nautika

Seaway Group d. o. o., Begunje

Turizam

Žičnice Vogel Bohinj d. d., Bohinjsko Jezero

Ostalo

KD Mark, d. o. o., Ljubljana Concorde PS, d. o. o. Semenarna Ljubljana d. d., Ljubljana Vrtnarstvo Celje d. o. o., Celje KD Kapital d. o. o., Ljubljana Gama Holdings B.V., Amsterdam Sarbon Invest LLC, Taškent Fontes Group d.o.o., Beograd Firsthouse Investments Limited LLC, Limassol World Life Group Ltd, Limassol

Rastom prednjače fondovi orijentirani na domaće tržište - KD investments

Rastom prednjače fondovi orijentirani na domaće tržište

09.06.2014 (09:25:14)

Već dvanaesti tjedan u nizu među otvorenim investicijskim fondovima prevladavaju pozitivni rezultat, a dobitnik tjedna je VB Crobex10 s rastom 2,22 posto

 

banka.hr         Objavljeno 01.11, 08.06.2014.

 

Proteklog tjedna porasla je vrijednost udjela za 53 od 71 aktivnog otvorenog investicijskog fonda. To je već dvanaesti uzastopni tjedan u kojem prevladavaju pozitivni rezultati. Tjedne promjene su u rasponu od -1,23 do 2,22 posto. Sedam fondova raslo je više od jedan posto, a nakon tri tjedna kako nijedan fond nije ostvario pad veći od jedan posto, u proteklom je tjednu spomenuti pad ostvario jedan fond.

Donesena je i odluka o likvidaciji fonda NETA GBEM, što znači rasprodaju imovine fonda i isplatu ulagača.

 

Od ukupno 32 dionička fonda u proteklom je tjednu njih 24 ostvarilo pozitivnu promjenu. Među dobitnicima je ponovno najviše fondova koji pretežno investiraju na domećem tržištu kapitala a najuspješniji fond u proteklom tjednu, VB CROBEX10 ostvario je rast od 2,22 posto te postao dobitnik tjedna. Slijedi KD Victoria s tjednim rastom od 2,09 posto. U grupi dioničkih fondova palo je osam fondova a najveći pad bilježe NETA Frontier (-1,23%), slijedi ZB euroaktiv (-0,59%).
 

Kod mješovitih fondova u proteklom tjednu prevladavaju fondovi s padom vrijednosti, naime njih šest od ukupno 11 je palo. Najviše je vrijednost uvećana fondu ICF Balanced za 1,17 posto, a s rastom od 0,93 posto slijedi ZB global. Najveći tjedni pad vrijednosti bilježi drugi tjedan uzastopno Raiffeisen Absolute (-0,73%) a slijedi OTP uravnoteženi (-0,66%). 
 

Obveznički fondovi su se podijelili prema uspješnosti u proteklom tjednu, a promjene su u rasponu od -0,75 do 0,45 posto. Najviše je vrijednost porasla fondu HPB Obveznički za 0,45 posto, a slijedi PBZ Bond fond (+0,26%). Najveći pad imaju NETA Emerging Bond (-0,75%) i Capital One (-0,11%).
 

Svih 20 novčanih fondova je ostvarilo pozitivne tjedne promjene u rasponu od +0,05 do +0,01 posto. Najuspješniji su bili Agram Euro Cash s rastom od 0,09 posto i OTP euro novčani (+0,05%).

 

Promatramo li prinose od početka godine, na vrhu ljestvice nalazi se s prinosom od 15,89 posto fond KD Victoria, a slijede Capital Two (+12,15%) i Ilirika JIE (+8,40%). Mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 6,01 posto i  ZB global (+5,41%). Kod obvezničkih fondova u ovoj godini najviše su porasli HPB Obveznički za 6,04 posto i Erste Adriatic Bond za 5,65 posto, dok kod novčanih najveći prinos bilježe eurski Agram Euro Cash s rastom od 1,41 i kunski NETA MultiCash (+1,32%)

 

Prema prinosu u posljednjih 12 mjeseci sedam fondova je raslo za više od deset posto dok dvadeset i tri bilježe rast veći od pet posto. Najuspješniji dionički fondovi su KD Victoria s rastom od 32,79 posto i FIMA Equity koji je ostvario rast od 18,95 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvodi OTP uravnoteženi s rastom od 9,32 posto a slijedi HI-balanced koji je ostvario prinos od 6,47 posto. Kod obvezničkih fondova najveći prinos u zadnjih 12 mjeseci bilježi fond PBZ Bond (+8,21%) a slijedi HI-conservative s rastom od 8,17 posto. Eurske novčane fondove predvodi Agram Euro Cash koji je porastao za 3,19 posto dok kunske novčane fondove predvodi Locusta Cash s rastom od 2,75 posto.

Izvor: Hrportfolio.hr

 Više na www.banka.hr/

Povratak na pregled svih članaka

Komentari

Samo registrirani korisnici mogu komentirati članke!